Je oog is gevallen op een mooie vacature waarin een trimmer/trimster wordt gezocht. Die baan zie jij wel zitten, want je bent dol op dieren. Maar hoe zorg je er voor dat je wordt aangenomen? Het opstellen van een goed curriculum vitae helpt om je kans op de baan te vergroten. We helpen je op weg met ons cv voorbeeld trimmer/trimster.
In dit artikel krijg je antwoord op de vraag wat het beroep van trimmer inhoudt, wat er allemaal in je cv hoort te staan en waar je precies op moet letten als je je cv opstelt. Als klap op de vuurpijl krijg je van ons ook nog wat extra sollicitatietips om de kans om aangenomen te worden nóg groter te maken.
Zelf je cv maken?
Wat houdt een baan als trimmer/trimster precies in?
Een trimmer of trimster is meer dan gewoon ‘een kapper voor je hond’. Als trimmer ben je verantwoordelijk voor de huid en de vacht van huisdieren. Maar dat niet alleen, bij het trimmen hoort bijvoorbeeld ook het knippen van de nagels van het dier, het schoonmaken van de oren en het verwijderen van tandsteen. De meeste mensen brengen hun huisdier overigens wel voor alleen een knip- of wasbeurt naar een trimsalon.
Je knipt, je wast, je poetst en je boent met verschillende technieken. Elk dier is namelijk anders. Jij weet als trimmer precies met welk middel je de vacht van een kortharige jack russel moet verzorgen en welke schaar je nodig hebt om de vacht van een golden retriever uit te dunnen. Je bekijkt per dier wat de beste manier van verzorgen is. Overigens werk je als trimmer veel met honden maar ook katten en konijnen worden naar de trimmer gebracht.
Welke kwaliteiten moet een trimmer/trimster hebben?
Mensen brengen hun huisdier in goed vertrouwen naar je toe. Het is dus erg belangrijk dat ze er zeker van kunnen zijn dat jij hun huisdier de best mogelijke verzorging geeft. Dat betekent niet alleen dat je als trimmer/trimster goed met dieren om moet kunnen gaan, maar ook dat je goed met mensen om moet kunnen gaan. Het is natuurlijk heel fijn als een klant tevreden is met de behandeling van zijn of haar huisdier en de volgende keer als het nodig is weer bij je aanklopt.
De volgende competenties heb je onder andere nodig om een goede trimmer/trimster te zijn:
- Goed met dieren
- Sociaal vaardig
- Geduldig
- Probleemoplossend vermogen
- Stressbestendig
Op het voorbeeld cv trimmer/trimster kun je zien hoe je deze competenties vermeldt op je cv.
Een cv opstellen als trimmer/trimster
Tijd om eens te kijken naar je cv. Wanneer je solliciteert op een baan als trimmer/trimster verwacht degene die je cv onder ogen krijgt in ieder geval antwoord op de volgende vragen:
- Welke opleidingen heb je gevolgd?
- Welke ervaring heb je als trimmer/trimster opgedaan?
- Wat zijn je competenties?
Daarnaast is het goed om te vermelden welke andere ervaring je hebt opgedaan als het gaat om de omgang met dieren. Heb je bijvoorbeeld wel eens in een kinderboerderij gewerkt, heb je altijd honden gehad of heb je vrijwilligerswerk gedaan in een dierenasiel? Dit soort informatie kun je prima op je cv vermelden.
Ook is het slim om een paar regels over jezelf in je cv op te nemen. Houdt het kort en bondig. Bijvoorbeeld: “Het omgaan met dieren vind ik erg leuk en ontspannend. Ik merk dat dieren zich daarom bij mij erg op hun gemak voelen.”
Door zo’n kort stukje tekst kun je net even wat meer van jezelf laten zien. Heb je nog geen ervaring als trimmer of trimster omdat je bijvoorbeeld net bent van school komt, dan is het een goed idee om een competentie cv op te stellen. Hier lees je daar meer over.
Zelf je cv maken?
Cv voorbeeld trimmer/trimster
Download nu ons cv voorbeeld trimmer/trimster. Dit cv kun je gebruiken als inspiratie voor je eigen persoonlijke cv dat je nu kunt gaan opstellen. Je hebt immers net gelezen wat er allemaal moet staan dus je kunt gelijk aan de slag.
Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:
Sollicitatietips
Je cv is één van de belangrijkste zaken die als criteria gelden om iemand wel of niet aan te nemen. Het is daarom belangrijk dat je veel aandacht schenkt aan het opstellen van je cv.
Vergeet bij het opstellen niet je contactgegevens te vermelden. Je kunt het beste zowel je telefoonnummer als je e-mail adres opgeven. Maak geen spelfouten en zorg dat je cv er netjes uitziet. Moet je je cv op papier inleveren? Zorg dan dat er geen vlekken op zitten en geen vouwen in het papier zitten. Het beste kun je je cv in een plastic mapje bewaren om dit te voorkomen.
Wanneer je cv klaar is lees hem je hem nog een keer goed door om te kijken of je niet per ongeluk een spelfout hebt gemaakt. Je kunt ook iemand anders vragen je cv nog een keer te checken. Liever een keer te veel gecontroleerd dan een slordig cv aanleveren.
Een goede sollicitatiebrief
Bij een sollicitatie moet je behalve je trimmer/trimster cv ook een sollicitatiebrief inleveren. In deze brief kun je laten zien waarom ze jou moeten kiezen voor de baan. Zorg ervoor dat je sollicitatiebrief niet een herhaling is van je cv en maak er een mooi verhaal van. Mensen zijn namelijk gek op verhalen.
Heb je een leuke anekdote over je werk als trimmer/trimster? Zet deze dan in de brief. Ook als je geen ervaring hebt kun je anekdotes gebruiken om je brief karakter te geven. Let er wel op dat het allemaal te maken heeft met de baan waarop je solliciteert. Houd je sollicitatiebrief kort en bondig en laat duidelijk merken dat je enthousiast bent.
En dan nog een laatste tip die erg goed werkt om je kansen op de baan te vergroten: bel voordat je begint aan je cv en je sollicitatiebrief met de contactpersoon die bij de vacature staat. Dit is een slimme manier om je naam te laten vallen en een goede eerste indruk te maken.
Lees de vacature van tevoren goed door en bedenk twee vragen die je erover zou willen stellen. Eén vraag zou kunnen zijn: ‘Wat zoeken jullie precies in een kandidaat?’ Je kunt dan tijdens het telefoongesprek al aangeven dat jij de kwaliteiten bezit die zij zoeken. De informatie die je hebt gekregen verwerk je uiteraard in je cv en je brief.