Je wilt aan de slag als stukadoor en hebt een mooie vacature gevonden waar je op wilt solliciteren. Om je nieuwe opdrachtgever te overtuigen dat jij de juiste man (of vrouw) bent voor de baan is het slim om aan te komen met een sterk curriculum vitae. Wij helpen je op weg met het cv voorbeeld stukadoor.
Wat zijn precies de taken van een stukadoor? Waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een cv en wat moet er eigenlijk allemaal in staan? Wij helpen je bij het opstellen dit belangrijke document voor je sollicitatie met behulp van het cv voorbeeld stukadoor. Tot slot geven we je ook nog wat sollicitatietips.
Zelf je cv maken?
Wat doet een stukadoor precies?
Een stukadoor zorgt voor de afwerking van muren en plafonds. Dit doet hij of zij door een afwerklaag van stucwerk aan te brengen. Dit zorgt er niet alleen voor dat muren of plafonds er netjes uit komen te zien, maar ook dat ze extra verstevigd worden. Als er schade is ontstaan aan een muur of plafond kan een stukadoor ook hulp bieden.
Welke kwaliteiten moet een stukadoor hebben?
Een stukadoor is een echte vakman die over bepaalde kwaliteiten moet beschikken om zijn vak goed uit te kunnen oefenen. In een cv worden die kwaliteiten competenties genoemd. Zorg er dus voor dat je jouw kwaliteiten niet vergeet op je stukadoor cv.
Als stukadoor ben je veel met mensen in de weer, soms sta je zelfs in hun huis te werken. Het is dus van belang dat je daarmee om kunt gaan. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat je beste vrienden moet worden met de mensen om je heen, maar beleefdheid en vriendelijkheid zijn dus kwaliteiten die je nodig hebt als stukadoor.
Welke competenties zijn nog meer handig om te hebben als stukadoor?
- netjes kunnen werken
- aandacht voor detail
- representatief
- harde werker
- flexibel
- goed kunnen plannen
Misschien heb je nog andere kwaliteiten waarvan je denkt dat ze goed bij het vak van stukadoor passen. Deze mag je ook op je cv zetten. Op het voorbeeld cv stukadoor kun je zien hoe je deze competenties vermeldt op je cv.
Een cv opstellen als stukadoor
Wanneer je bezig bent met het opstellen van je cv, zorg er dan in ieder geval voor dat je de volgende zaken erin zet:
- Welke opleidingen heb je gevolgd?
- Welke ervaring heb je als stukadoor opgedaan?
- Wat zijn je competenties?
Denk ook even goed na of er geen andere dingen zijn die handig zijn om te vermelden op je cv. Heb je bijvoorbeeld een rijbewijs? Dan is dat zeker iets wat je op je cv mag vermelden. Je kunt dan immers zelfstandig naar klanten toe rijden. Maar ook stages of cursussen die iets te maken hebben met het vak mogen op je cv vermeld worden.
Heb je nog geen helemaal geen ervaring als stukadoor, dan is het een goed idee om een competentie cv op te stellen. Hier lees je daar meer over.
Zelf je cv maken?
Cv voorbeeld stukadoor
Nu je een idee hebt van wat er allemaal in een cv moet komen te staan, is het tijd om er zelf één te gaan maken. Download het cv voorbeeld stukadoor en gebruik dit document ter inspiratie voor je eigen versie.
Neem het cv voorbeeld dus niet één op één over. Een goed cv laat niet alleen zien wat je allemaal kan, maar ook wat voor persoon je bent. Door het toevoegen van een zin of twee kun je je cv een stuk persoonlijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een zin als: ‘Ik vind het belangrijk om netjes te werken om het stucwerk zo mooi mogelijk te kunnen afleveren‘.
Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:
Sollicitatietips
Je cv is één van de belangrijkste zaken bij een sollicitatie. Het is dan ook heel belangrijk dat je hier wat extra aandacht aan schenkt. Zorg ervoor dat je stukadoor cv er mooi uitziet en vergeet niet je contactgegevens te vermelden. Het beste kun je zowel je telefoonnummer als je e-mailadres erin zetten.
Lees als je klaar bent je cv nog eens goed door op spel- en tikfouten. Je kunt ook prima aan iemand anders vragen of hij of zij je cv even wil doorlezen. Er is meestal wel iemand in de buurt die je daarmee wil helpen: je eigen familie, je leraar of je buurvrouw. Zorg ervoor dat je cv er aan de buitenkant ook netjes uitziet, zonder vouwen en vlekken. Als je je cv uitgeprint moet inleveren, kun je deze het beste even in een mapje bewaren.
Vaak moet je naast je cv ook een sollicitatiebrief inleveren. In deze brief kun je vertellen waarom jij de baan graag wil en wat je kunt toevoegen aan het bedrijf. Zorg dat je sollicitatiebrief geen herhaling wordt van je stukadoor cv, maar vertel enthousiast waarom jij de juiste man of vrouw bent voor de openstaande functie.
Wees de concurrentie een stap voor
Denk je dat je heel veel concurrentie hebt bij het solliciteren op een baan als stukadoor? Wees die concurrentie dan een stap voor, door voordat je je cv en sollicitatiebrief schrijft te bellen met de contactpersoon die in de vacature staat.
Je vraag eerst of je belt op een gelegen moment en dan stel je wat vragen over de vacature. Schrijf als je dat handig vindt je vraag op voordat je belt. Bijvoorbeeld ‘Welke eigenschappen zijn voor jullie het belangrijkst bij het uitkiezen van een kandidaat?‘ Stel niet teveel vragen, maar beperk je tot ongeveer drie vragen.
Waarom is het handig om te bellen? Op deze manier kom je erachter wat voor het bedrijf belangrijk is bij het aannemen van een sollicitant. Die informatie kun je mooi gebruiken om je cv en sollicitatiebrief nog beter te laten matchen met de wensen van het bedrijf. Daarnaast hebben ze je naam en stem al een keer gehoord, waardoor als ze je cv en sollicitatiebrief ontvangen een klein belletje gaat rinkelen bij het zien van je naam.
We wensen je heel veel succes bij je sollicitatie. Ons cv voorbeeld stukadoor kun je gratis downloaden. Zet hem op!