Cv voorbeeld intercedent

Je hebt een mooie vacature gevonden voor een baan als intercedent. Tijd om te solliciteren. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed voor de dag komt met je curriculum vitae? We helpen je met ons cv voorbeeld intercedent. 

Wat doet een intercedent precies? Welke kwaliteiten moet een goede intercedent hebben? En waar moet je op letten bij het opstellen van je cv? We geven je graag antwoord op deze vragen én geven je ook nog wat tips voor je sollicitatie mee. Ons cv voorbeeld intercedent kun je bovendien gratis downloaden.

Wat doet een intercedent precies?

Als intercedent bemiddel je tussen werkzoekenden en werkgevers. Daarnaast zoek je actief naar potentiële opdrachtgevers en kandidaten die op zoek zijn naar werk. Je moet als intercedent dus goed kunnen verkopen. Het is jouw taak om mensen te helpen aan een (tijdelijke) baan en om bedrijven te helpen de juiste mensen in te huren. De meeste intercedenten werken bij een uitzendbureau. 

Een intercedent heeft dus eigenlijk 3 taken:

  • nieuwe opdrachtgevers vinden;
  • open vacatures van opdrachtgevers invullen;
  • kandidaten helpen aan een baan.

Welke kwaliteiten moet een intercedent hebben?

Om opdrachtgevers aan de haak te kunnen slaan heb je kennis nodig van sales en communicatie. Maar je moet ook op de hoogte zijn van het arbeidsrecht (wat staat er in het contract tussen werkgever en werknemer, wat gebeurt er als het contract niet wordt nageleefd, etc.). Daarnaast moet je wervingsgesprekken kunnen voeren met sollicitanten en wanneer de bemiddeling tussen de sollicitant en het bedrijf met de open vacature geslaagd is moet je weten hoe je dit administratief allemaal moet bijhouden. Zorg er dus voor dat deze kwaliteiten goed zichtbaar zijn op je intercedent cv.

Om een goede intercedent te zijn is het van groot belang dat je goed met mensen kunt omgaan en je kunt inleven in verschillende (werk)situaties. Ook het sales gedeelte mag niet onderschat worden. Je moet mensen er namelijk van overtuigen klant te worden bij je. 

De volgende competenties heb je onder andere nodig om een goede intercedent te zijn: 

  • Ondernemerschap
  • Sociaal vaardig
  • Talent voor organiseren
  • Resultaatgericht
  • Probleemoplossend vermogen
  • Communicatief sterk
  • Stressbestendig

Op het voorbeeld cv intercedent kun je zien hoe je deze competenties vermeldt op je cv. 

Een cv opstellen als intercedent

Wanneer je een cv moet opstellen als intercedent zorg je er in ieder geval voor dat je de volgende vragen beantwoord:

  • Welke opleidingen heb je gevolgd?
  • Welke ervaring heb je als intercedent opgedaan?
  • Wat zijn je competenties?

Daarnaast is het een goed idee om te vermelden of je nog andere ervaring hebt opgedaan die te maken heeft met de kwaliteiten die een intercedent moet hebben. Heb je eerder bijvoorbeeld al een sales functie gehad, of heb je de organisatie van een evenement op je genomen dan kun je dit ook prima in je cv vermelden.  

Heb je nog geen ervaring als intercedent, omdat je bijvoorbeeld net bent afgestudeerd, dan is het een goed idee om een competentie cv op te stellen.

Cv voorbeeld intercedent

Nu je weet wat er in je cv moet komen te staan kun je ermee aan de slag. Download nu ons cv voorbeeld intercedent. Neem dit cv niet één op één over maar gebruikt het als inspiratie voor je eigen, persoonlijke versie. 

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Sollicitatietips

Wanneer je solliciteert naar een baan als intercedent is je cv een heel belangrijk document. Wanneer je intercedent cv spelfouten bevat, er niet netjes uitziet of op een andere manier niet bevalt raak je de kans op de baan kwijt. Besteed dus extra aandacht aan het maken van je cv en vergeet niet je actuele contactgegevens te vermelden. Het beste kun je zowel je telefoonnummer als je e-mailadres opgeven. Wanneer je cv klaar is lees hem dan nog even een keer goed door en check alles opnieuw. Je kunt ook iemand anders vragen je cv een keer te controleren. 

Naast het opstellen van je cv moet je ook een sollicitatiebrief schrijven. Allereerst lees je de vacaturetekst nog eens goed door. Wat wordt er precies van je verwacht? In je brief vertel je – met die vraag in het achterhoofd -waarom jij geschikt bent voor de baan. Schrijf ook in brief je wat jij allemaal voor het bedrijf kan betekenen. Let wel op dat de sollicitatiebrief geen herhaling wordt van je cv. 

Voorafgaand aan je sollicitatie bellen

Tot slot kan het heel veel helpen om te bellen met de contactpersoon die bij de vacature staat voordat je een sollicitatiebrief schrijft. Op die manier kun je een goede eerste indruk maken en wordt je naam beter onthouden. Lees de vacature weer even goed door, bedenk twee of drie vragen die je hebt over de vacature (en schrijf ze op) voordat je gaat bellen.

Aan de telefoon kun je laten merken hoe enthousiast je bent over de functie en kom je er sneller achter waar het bedrijf nou precies naar op zoek is. Deze informatie kun je gebruiken om je sollicitatiebrief nog doelgerichter te schrijven.  Ook kun je deze informatie goed gebruiken voor je intercedent cv. Verwerk het bijvoorbeeld in je profielschets.

Janneke: