Als scholier op zoek naar een bijbaan? Dan moet je helaas ook als scholier een cv maken.
Op deze pagina vindt je alle tips die je nodig hebt op een perfect scholieren cv te maken en kun je gratis ons scholieren cv voorbeeld downloaden.
Cv voorbeeld scholier
Hieronder vindt je twee speciaal ontwikkelde voorbeelden van een cv voor een scholier. Één in PDF en de ander is direct te kopiëren van de website.
Zelf cv maken
Personalia
Liam de Groene
Schielaan 12
5421 AA Enschede
M. 06-12345678
Geboortedatum. 09-04-2006
Geboorteplaats. Utrecht
E. liamdegroene@mail.nl
Vaardigheden
Editten van filmpjes
Editten van foto’s
Microsoft Word
Microsoft Excel
Powerpoint
Zelfstandig
Initiatief nemen
Werkervaring
Geen werkervaring
Talenkennis
Nederlands: Moedertaal
Frans: Taalniveau A2
Nevenactiviteiten
– Vogelkooitje gemaakt en geschilderd
– Tuinhuis van de buurman geverfd
Opleidingen
03-2016 t/m heden
Bonhoeffer College Enschede
Gymnasium
Rijbewijs
B
Hobby’s & interesses
Voetballen
Tekenen
Gamen
Cv voorbeelden van de populairste bijbanen onder scholieren
Onder scholieren zijn er een aantal bijbanen die het meest gedaan worden. Hieronder vindt je een aantal cv voorbeelden van bijbanen die scholieren het liefst doen.
Cv voorbeeld vakkenvuller
Ruim 25% van alle scholieren tussen de 15-20 jaar werken als vakkenvuller. Hieronder vindt je een cv voorbeeld voor een bijbaan als vakkenvuller.
Cv voorbeeld Krantenbezorger
Vooral onder de mannelijke scholieren is krantenbezorger een heel populaire bijbaan. Meer dan 10% van alle jongens werkt als krantenbezorger. Hieronder vindt je een cv voorbeeld voor een krantenbezorger.
Zelf cv maken
Wat moet er in je scholieren cv komen te staan?
Je moet je cv zien als een visitekaartje. Het is het eerste wat iemand van jou bij een sollicitatie onder ogen krijgt. Je moet er dus voor zorgen dat die eerste indruk steengoed is. De bedoeling is namelijk dat je door jouw sterke cv en sollicitatiebrief uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Maar wat moet je dan precies in je cv zetten?
Je naam
Laten we beginnen bij je naam en contactgegevens. Deze zet je bovenaan. Kijk goed of alles klopt. Je kunt het beste zowel je telefoonnummer als een e-mailadres erbij zetten zodat het bedrijf waar je solliciteert je op beide kan bereiken.
Profielschets
Daarna zeg je in een paar korte zinnen wie je bent en waar je goed in bent. We noemen dit ook wel een karakterschets of profielschets.
Je werkervaring
Dat je nog niet veel werkervaring hebt is helemaal niet erg. Maar misschien heb je wel meer ervaring dan je denkt. Bijbaantjes gelden ook als werkervaring. Bijna de helft van de scholieren heeft een bijbaan. Het schoonmaken bij je buurvrouw of babysitten op zaterdag mag je er ook opzetten, vakantiewerk of collecteren aan de deur ook. Denk maar eens goed na.
Zet de bijbaan die je het laatst hebt gehad bovenaan en werk zo terug in de tijd. Per baan schrijf je de jaartallen wanneer je begon en wanneer je stopte, wat je functie was en wat je ongeveer moest doen.
Opleidingen
Ook je opleidingen zijn belangrijk om op je cv te zetten. Schrijf alle opleidingen die je hebt gedaan op. Begin met de opleiding die je het laatst hebt gedaan (of nu nog steeds doet) en werk weer terug in de tijd. Bij elke opleiding zet je een jaartal waarop je bent begonnen en het jaartal waarin je bent geëindigd. Zet ook de naam van je school en je studierichting erbij. Als je een diploma hebt gehaald op één van de opleidingen zet je dit er ook in, met daarbij het jaartal waarin je het diploma hebt gehaald.
Extra pluspunten
Ok, je hebt nu je naam, profiel, werkervaring en opleidingen opgeschreven. Was dat het? Nee. Nu krijg je nog de kans om wat extra pluspunten van jezelf op te noemen. Spreek je bijvoorbeeld nog een andere taal? Of heb je interessante hobbies? Heb je een (scooter)rijbewijs?
Vergeet je competenties niet
Waarschijnlijk heb je ook bepaalde eigenschappen die je goed kunt gebruiken bij je nieuwe baan. Denk bijvoorbeeld aan: goed in een team kunnen werken, geduldig zijn, of sociaal vaardig. We noemen dit competenties. Als je weinig of geen werkervaring hebt kunnen competenties ervoor zorgen dat je toch geschikt wordt geacht voor de baan.
Hoe belangrijk zijn Nevenactiviteiten?
Als scholier heb je vaak geen echte werkervaring. Daarom zijn nevenactiviteiten op jouw scholieren cv van groot belang.
Het laat namelijk zien hoe actief jij bent en hoe graag jij iets wil leren. Ook zou het iets kunnen zeggen over de manier waarop jij omgaat in bepaalde situaties. Nevenactiviteiten kunnen zijn dat jij bijvoorbeeld ouderen helpt in het weekend, zelf een huisje hebt getimmerd of een videogame ontwikkeld.
Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het onder nevenactiviteiten op je cv zetten.
Hoe belangrijk is een goede Cijferlijst op je cv?
Je zou zeggen dat een goede cijferlijst erg zal helpen bij je sollicitatie, zeker als scholier, wanneer je weinig werkervaring hebt.
Het tegendeel is echter bewezen, een cijferlijst speelt eigenlijk nagenoeg geen rol bij jouw sollicitatie.
De lengte van een cv voor scholieren
Hoeveel je ook te vertellen hebt, houdt je cv wel kort en bondig. Uiteindelijk is het het beste als je cv niet meer dan 2 A4’tjes lang is. Als je het moeilijk vind om je cv te maken en te bepalen waar alles precies moet komen te staan, kun je dit voorbeeld gebruiken.