Makelaar CV voorbeeld – Download Gratis

cv voorbeeld makelaar

Hou je je graag bezig met de aan- en verkoop van onroerend goed, een baan ambiëren als makelaar is één van de mogelijkheden die je kunt benutten. Om als makelaar aan de slag te gaan dien je eerst een aantal stappen te doorlopen. Zo zul je moeten beginnen met het behalen van de juiste papieren.

Natuurlijk is dat geen vereiste. Immers, eenieder kan bemiddelen bij de verkoop of aankoop van een huis en zich dan als makelaar positioneren. Maar wil je serieus aan de slag en dan met name in een professionele omgeving, diploma’s of certificaten zijn dan van absoluut belang. Zo heb je de mogelijkheid om een verkorte opleiding makelaar te volgen. Een andere weg is om gewoon een volledige HBO-studie makelaar te volgen. Deze zaken dien je vervolgens te vermelden op je CV makelaar.

cv makelaar

Heb je de juiste bagage in bezit, de volgende stap is het schrijven van een sollicitatiebrief. Met deze brief geef je aan waarom je zo graag voor de gekozen werkgever wilt werken en wat je allemaal te bieden hebt. Aan je brief moet je de nodige aandacht besteden. Je dient er namelijk altijd vanuit te gaan dat er meerdere kandidaten aanwezig zijn. Door serieus met je brief aan de slag te gaan creëer je voorsprong. Een belangrijk onderdeel bij je brief vormt de cv. Daarmee bouw je in principe voort op hetgeen je hebt aangegeven in je brief. Je curriculum vitae vormt daarom een zeer belangrijk onderdeel bij het sollicitatieproces.

Wie is de toekomstige makelaar

Wanneer je je cv opmaakt zal je met bepaalde informatie moeten beginnen. De informatie waarmee je een start maakt zijn de persoonlijke gegevens. De recruiter wil namelijk graag weten met wie die te maken heeft en dit onderdeel is dan ook daarvoor bedoeld. Het gaat erom dat je summier een aantal punten opnoemt. Het volgende is van belang:

  • Je volledige naam
  • Wanneer je bent geboren
  • Waar je woont
  • Telefoonnummer
  • Burgerlijke staat
  • Een e-mailadres

Je sterke kanten

Heb je duidelijk weergegeven wie je bent. Het volgend onderdeel op je cv dient een korte samenvatting te zijn waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie. Hou het hier letterlijk kort, maximaal vijf zinnen is voldoende. De recruiter heeft namelijk met een hoop cv’s te maken, dus tijd is schaars. Kwaliteiten en wat je zo sterk maakt, dat geef je hier dus kort en bondig weer. Je zou kunnen denken aan:

  • Een goede ervaring
  • Omgaan met mensen van allerlei achtergrond
  • Dat je organisatievaardigheden in bezit hebt
  • Goed bent met cijfers

Wat breng je mee

Je moet ook een onderdeel op je cv specifiek weiden aan wat jou zo sterk maakt voor de functie als makelaar. Als makelaar dien je bijvoorbeeld goed te zijn in het gelijktijdig regelen van diverse taken. Daarnaast moet je ook goed zijn in het bemiddelen bij aan- en verkopen. Je moet het spel tactisch kunnen spelen. Immers, de cliënt heeft een bepaalde verwachting. Soms zijn makelaars ook nog gespecialiseerd. Is dat op jou van toepassing, neem dat ook mee. Je zou bijvoorbeeld kunnen aangeven dat je specialisme taxatie is. Of wellicht hou jij je graag bezig met de verhuur van panden en ben je daarin dus een kei. Een andere mogelijkheid is, dat je alles weet over bedrijfspanden. Nog enkele aangrijpingspunten:

  • Je bent goed in adviseren
  • Weet altijd het juiste object te vinden
  • Kan goed onderhandelen
  • Staat altijd open voor vragen

Ervaring

Waar je allemaal hebt gewerkt en wat je aan papieren in bezit hebt, ook dat dien je apart te vermelden. Geef duidelijk aan wat je allemaal in het verleden hebt gedaan en zet daarbij neer wat je taak was.

Ga je solliciteren al makelaar? Stel dan een goede sollicitatiebrief met curriculum vitae op. Vind je het opstellen van een cv moeilijk? Maak dan gebruik van onze gratis CV voorbeeld Makelaar.

CV voorbeeld makelaar

Wanneer je een duidelijk voorbeeld zou willen hebben voor het maken van je CV makelaar. Dan is het CV voorbeeld makelaar wat wij hieronder ter beschikking stellen een handige manier om jouw CV te maken. Download het gratis in Word en vul al je gegevens in.

GRATIS CV MAKEN   OF   Download in Word